ajurvedska joga
 
Vabljeni na POLETNO AJURVEDSKO JOGO! Na izbiro sta dva termina:
- Torek ob 19.00 na Vič, Cesta Dolomitskega odreda 10 in
- Sreda ob 19.00 v Centru aktivnosti Fužine, Nove Fužine 40
 
Ajurveda je starodavna naravna modrost, ki nas uči kako živeti v harmoniji z naravnimi zakoni in z njihovo pomočjo obdržati zdravje tako na fizičnem kot tudi na psihičnem, čustvenem in duhovnem nivoju.
Delovanje pranske energije kot biološke sile je glavni pokazatelj fizične, psihične in čustvene moči v človeku. Prana kot pozitivna energija vata doše je glavni vir fizičnega in energijskega zdravja. Ajurvedska medicina ima čudovit terapevtski sistem, ki deluje neposredno na tem bio-energijskem principu, ki se imenuje Marma terapija.

Na tečaju ajurvedske marma joge boste spoznali svoje lastne pranske tokove v telesu in se naučili sami poskrbeti za dobro počutje in visoko raven energije.

Človek s poznavanjem delovanja prane in vzdrževanjem notranjega ravnovesja razvije višjo kvaliteto odnosov z ljudmi in dosega najboljše rezultate na vseh področjih življenja. Pridobi izkušnjo miru in harmonije ter spozna svojo duhovno vrednost.

Joga je idealna za vsakogar, ki želi razrahljati telo, sprostiti napetosti, umiriti um in povečati življenjsko silo. Vadba traja uro in pol. Program je sestavljen tako, da se najprej sede na tleh umirimo, nato delamo različne asane, s katerimi razrahljamo telo in izboljšamo pretok energije v telesu, nato sledi sproščanje z zavedanjem posameznih delov telesa za osredotočanje uma. Na koncu izvajamo še pranajamo za čiščenje in širjenje diha. Po vadbi se počutite poživljeni in polni energije.
 
Tečaj vodi certificirana učiteljica joge in ajurvedska marma terapevtka Saša Miklič.
 
Cena mesečne vadbe je 45€, enkratni obisk pa 14€.
 
DOBRODOŠLI!
Obvezna prijava:
Saša Miklič 041 928-327
ANANDAJOGA center, Ljubljana
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.anandajoga.si
 
Termini tečajev AJURVEDSKE JOGE 2021/22 na dveh lokacijah: 
 
NOVE POLJANE, Grablovičeva 62A
 
 • AJURVEDSKA JOGA - vsako sredo ob 19h 
 
VIČ, Cesta Dolomitskega odreda 10c
 • ZAČETNA AJURVEDSKA JOGA - vsak torek ob 19h
 • NADALJEVALNA JOGA - vsak četrtek ob 18.30

DOBRODOŠLI!

 • Vadba joge preko spleta (Zoom ali videoposnetek) 
 • Ajurvedsko svetovanje (individualno naročanje)
 • Ajurvedska marma masaža (individualno naročanje)
Ajurveda je starodavna naravna modrost, ki nas uči kako živeti v harmoniji z naravnimi zakoni in z njihovo pomočjo obdržati zdravje tako na fizičnem kot tudi na psihičnem, čustvenem in duhovnem nivoju.
Ajurvedska joga uravnava delovanje pranske energije oziroma življenjske sile, ki je glavni pokazatelj fizične, psihične in čustvene moči v človeku. 
Človek s poznavanjem delovanja prane in vzdrževanjem notranjega ravnovesja razvije višjo kvaliteto odnosov z ljudmi in dosega najboljše rezultate na vseh področjih življenja. Pridobi izkušnjo miru in harmonije ter spozna svojo duhovno vrednost.
Tečaje vodi certificirana učiteljica joge in ajurvedska marma terapevtka Saša Miklič.
 
Cena mesečne vadbe je 45€, enkratni obisk vadbe v živo ali preko spleta je 14€.
V primeru, da se prijavite na spletno jogo v sklopu mesečne vadbe (1x tedensko v živo in 1x tedensko preko spleta) je cena enomesečne vadbe 50€. 
 
DOBRODOŠLI!
 
Obvezna prijava:
Saša Miklič 041 928-327
ANANDAJOGA center, Ljubljana
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

PCT PROTOKOL

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI ANANDAJOGA TEČAJEV!

ZA VSTOP IN  ZADRŽEVANJE V  PROSTORIH , KI JIH KORISTI ANANDAJOGA  ZA VADBE JOGE JE OBVEZNO DOKAZILO PCT:

 • POTRDILO O PREBOLELOSTI ALI
 • POTRDILO O CEPLJENJU ALI
 • NEGATIVEN TEST

IZPOLNJEN MORA BITI VSAJ EN POGOJ, KI NE VELJA ZA OSEBE MLAJŠE OD 15 LET.

V LJUBLJANI, 7.9.2021                 

 
 
anandajoga
 
Mesec maj nas popelje na sam vrh stebra čaker - k Sahasrara čakri! 
Imenujemo jo tudi kronska čakra, saj predstavlja vrhunec razširjenega zavedanja! Dobeseden pomen besede sahasrara je tisoč oziroma neskončno, kar namiguje na to, da sta njena velikost in pomembnost velikanski, resnično neskončni. Karkoli rečemo o sahasrari, jo takoj omejuje in kategorizira, celo če rečemo, da je neskončna. Sahasrara je popolnost, s čim jo torej lahko primerjamo? Presega vse koncepte in vendar je izvor vseh konceptov. Je spajanje zavesti in energije. Videc, videnje in videno se spojijo v enotno celoto. Je vrhunec joge, popolna združitev. Vsak mistični in religiozni sistem ima svoj način opisovanja te izkušnje. Nekateri jo imenujejo nirvana, drugi samadhi, tretji samorealizacija, razsvetljenje, nebesa...
 
Tudi v maju bomo imeli vadbo joge v enakih terminih kot prejšnji mesec in sicer:
 • Torek in sreda ob 18.30 na Fužinah in 
 • Četrtek ob 19h na Viču
Na jogo lahko pridete v živo in/ali preko zooma!
Glede na to, da imate možnost izbrati različne termine so cene različne in sicer:
 • V živo in preko zooma enomesečna vadba 2x na teden je 50€
 • V živo enomesečna vadba (1x tedensko 90 minut) je 45€
 • Spletna vadba preko aplikacije Zoom 2x tedensko je 45€
 • 1 vadba v živo ali preko zooma je 14€
Poleg joge se bo v marcu dogajalo še tole: 
 • Zvočna gong kopel - PETEK, 7.5. ob 19h (izvajalka Tea Smonker) lokacija Fužine
 • Veliki gong - PETEK, 21.5. ob 18h (izvajalec Boštjan Kragl) lokacija Fužine
 • Ajurvedsko svetovanje in marma masaža - individualno naročanje
Veselim se druženja z vami!
DOBRODOŠLI! 
 
Starejša obvestila:
 
ajna čakra
 
V aprilu odpiramo tretje oko!
Šesta čakra na čelu je znana kot tretje oko. Simbolizira jo lotos z dvema cvetnima listoma. To je središče vizualnega, psihičnega, in intuitivnega dojemanja - mesto, kjer hranimo spomine, dojemamo naše sanje in si predstavljamo prihodnost. Njeno sanskrtsko ime Ajna, kar pomeni hkrati dojeti in obvladati. S tretjim očesom vizualiziramo svoje življenje in ga dojemamo ter obvladamo s pomočjo podob, ki jih imamo v glavi. Če želimo odpreti tretje oko, moramo razviti sposobnost pogledati globlje. Da bi resnično "videli", moramo opustiti predsodke, vnaprej ustvarjene vzorce in videti sveže, dojemati in sprejemati nove podrobnosti in biti odprti za zaznavanje novih vzorcev. Meditacija nam pomaga očistiti um starih vzorcev in predstav in odpre pot intuiciji.
"Ne bežimo od strahov, poglejmo jim v oči!"
Vabim vas na jogo, kjer bomo v tem mesecu raziskovali energijo šeste čakre. V torek in sredo ob 18.30 na Fužinah in v četrtek ob 19h na Viču. Obakrat tudi preko zooma. Za več informacij me pokličite ali pišite.
Dobrodošli!
 
grlena cakra
 
Prihaja pomlad in spomladansko čiščenje!
V marcu na naši poti skozi čakre vstopamo na področje Vishuddhi ali grlene čakre! Sanskrtska beseda »visha« pomeni nečistost, strup; »shuddhi« pa pomeni čiščenje. Grlena čakra je znana kot očiščevalni center, kjer se telo prečisti in osvobodi strupenih snovi s pomočjo dihanja, zvoka in komunikacije. Čiščenje se ne dogaja samo na fizični ravni, temveč tudi na ravni uma in duše. Vse težave in neprijetne izkušnje, ki smo jih v življenju "pogoltnili" in zatrli, še naprej obstajajo v podzavesti, dokler se z njimi ne soočimo in jih ne rešimo z modrostjo. Dokler je energija v tej čakri blokirana oziroma ni čista, se lahko pojavljajo določene težave, kot so tesnoba, nesposobnost jasnega izražanja, omejevanje ustvarjalnosti, težave s ščitnico in grlom, težave s požiranjem, trda ramena in napet vrat. Zdrava in neovirana energija te čakre daje neomejen občutek sreče in svobode, ki omogoča, da naše sposobnosti in veščine cvetijo. Imamo jasen glas, talent za petje in govor ter uravnotežene in umirjene misli.
Spet smo skupaj v živo!
Termini vadbe joge:
 

FUŽINE

 • ZAČETNA SKUPINA - vsako SREDO ob 18.30
 • NADALJEVALNA SKUPINA - vsak TOREK ob 18.30

VIČ

 • ZAČETNA SKUPINA - vsak ČETRTEK ob 19h
 • NADALJEVALNA SKUPINA - vsak ČETRTEK ob 20h

NOVOST - vadba joge na hibridni način - preko zooma in v živo 2x tedensko!

V času epidemije smo imeli vadbo joge preko zooma in Fb skupine 2x na teden in sicer ob torkih in četrtkih, kar se je izkazalom za zelo koristno! Zato bomo v marcu vpeljali jogo na hibridni način, kar pomeni, da lahko 1x tedensko pridete na vadbo v živo na Fužine ali na Vič, 1x tedensko pa vadite preko zooma oziroma naše FB skupine.

 
anandajoga
 
Dragi vsi!
S februarjem vstopamo v samo središče sistema čaker!
S tremi pod njo in tremi nad njo, je četrta dobesedno v srcu sistema. Znana je kot srčna čakra, ker leži na območju tega vitalnega organa in simbolizira jedro našega duha. V različnih jezikih beseda "srce" izhaja iz besede "jedro" - "core" po angleško, "coeur"  po francosko, v španščini je "corazon"... 
Ko ugotovimo bistvo nečesa, radi rečemo, da smo prišli do jedra problema, do same srčike...
Četrta čakra je strop spodnjega sveta in korenina zgornjega. Zato je točka ravnovesja, povezovalec med svetom duha in svetom materije. Oskrbovana z zublji strasti in volje spodnjih čaker, predstavlja dvigajočo energijo, ki nas vodi k spoznavanju duhovnih svetov zgornjih čaker. Njen element je zrak in povezovalna energija srčne čakre je ljubezen. Je princip širjenja duha ter raztapljanja meja in omejitev. Zrak, tako kot ljubezen napolnjuje vsak prostor. Če v sobi prižgemo dišečo paličico, se vonj v mehkih in nežnih valovih počasi razširi čez celoten prostor.
Vabim vas na potovanje v srčiko vaše lastne narave! 
Jogo bomo imeli tudi ta mesec vsak torek ob 18h in vsak četrtek ob 18.30 preko zooma. 
Posnetek vadbe bom nato objavila v naši zasebni skupini Čakra joga na FBju. 
Kdor ni prisoten na FB-ju naj mi sporoči, da mu posnetek vsak teden pošljem po mejlu, da lahko vadi kasneje. 
Cena za cel mesec je 40 evrov, oziroma 10 evrov za eno vadbo. Sporočite prosim, če se želite pridružiti.
Veselim se naših srečanj, ki bodo zaenkrat očitno še preko spleta, upam pa, da se kmalu spet vidimo v živo.
Vse dobro in lep pozdrav,
Saša
 
 
anandajoga
Dragi vsi!

Želim vam zdravo, srečno in uspešno 2021!

Z novim letom vstopamo v "Mesto draguljev", področje Manipura čakre!
To je center volje, delovanja, ustvarjanja spremembe in dosežkov. Ta čakra vlada ustvarjanju in izžarevanju energije v telesu. Ogenj preobraža in spreminja materijo v energijo. Medtem ko prvi dve čakri, zemlja in voda, predstavljata težnost in tečeta navzdol, ogenj pošilja svojo vročino in plamen navzgor. Ta sprememba je nujna za proces preobrazbe in dviga energije v zgornje čakre.
Na telesnem nivoju 3. čakra predstavlja metabolizem, na psihološkem nivoju pa ta energija izžareva v obliki naše osebne moči in volje.
Za dobro vitalnost in zdravo osebno moč, je pomembno vzdrževati kvaliteten notranji ogenj, s katerim človek razvije višjo zavest in pridobi duhovni razgled. Njegova moč ni zatiralna in ne podreja, temveč prihaja iz njegove notranjosti. Zdrava tretja čakra daje čustvo sproščenosti in toplote. Je smeh, je ugodje in usklajenost z okolico.

Jogo bomo imeli ta mesec v torek ob 18h in v četrtek ob 18.30 preko zooma. Posnetek vadbe bom nato objavila v naši skupini na FBju za vse, ki bi želeli vaditi kasneje. Kdor ni prisoten na FB-ju naj mi sporoči, da posnetek pošljem po mejlu. Cena za cel mesec je 40 evrov, oziroma 10 evrov za eno vadbo. Sporočite prosim, če se želite pridružiti.
Veselim se naših srečanj, ki bodo zaenkrat očitno še preko spleta, upam pa, da se kmalu spet vidimo v živo.
Vse dobro in lep pozdrav,
Saša
 
lotosov cvet
 
Še v december nadaljujemo s Čakra jogo preko spleta!
V torek ob 18h se vidimo v naši zasebni FB skupini in v četrtek ob 18.30 na zoom jogi.
 
Novembra smo posvečali pozornost korenski čakri, december pa bomo namenili raziskovanju spolne čakre.
 
Simbol vsake čakre je lotosov cvet.
Kot simbol je lotos zelo pomenljiv. Človek se v življenju razvija skozi tri stopnje, ki predstavljajo njegov obstoj na treh ravneh: nevednost, prizadevanje in trud ter razsvetljenje.
Tudi lotos obstaja na treh različnih ravneh - v blatu, vodi in zraku. Poganja v blatu (nevednost), raste v vodi in se trudi doseči vodno gladino (prizadevanje in trud), na koncu pa pogleda iz vode in doseže neposredno sončno svetlobo (razsvetljenje).
Tako lotos simbolizira človekovo rast od najnižjih stanj zavedanja do najvišjih stanj zavesti. Vrhunec lotosove rasti je čudovit cvet. In vrhunec človekovega duhovnega prizadevanja je prebuditev in cvetenje njegovega notranjega potenciala.
Veselim se naših srečanj in se vam zahvaljujem za prisotnost!
Saša Miklič
 
 
chakra joga
V četrtek, 1.10.2020 ob 18.30 začnemo z začetnim tečajem Čakra joge na Fužinah,
 
v torek, 6.10.2020 ob 18.00 pa začnemo z začetnim tečajem Čakra joge na Viču!
 
Tečaj je namenjen vsem tistim, ki si želite s pomočjo joge prepoznati, vzljubiti in obvladati svojo naravo in svoje sposobnosti! 
 
Zdravje našega telesa, kvaliteta naših misli in čustev ter moč naše duše določa kvaliteten pretok energije v čakrah oziroma energijskih prevodnikih, ki v našem telesu delujejo na subtilnem nivoju.
V telesu je sedem do osem glavnih ter veliko število manjših čaker. Prisotne so na energijskem nivoju. Na fizični ravni so povezane z žlezami za notranje izločanje in sistemom živčevja. Njihova lokacija ustreza področju z visoko električno aktivnostjo, kjer se združujejo živci - v brahialnem ter križničnem delu (glavne čakre) ter komolcih in kolenih (manjše čakre). Nadzirajo kroženje prane - energije.
Neprimeren življenjski stil, živčna napetost, strah ipd. blokirajo pretok energije skozi čakre, kar se odraža v porušenem delovanju avtonomnega živčnega sistema. Na primer, ko zavzamemo obrambno držo, kot odgovor na negativen dražljaj, prekinemo pretok energije v čakrah in s tem ošibimo delovanje organov ter sistemov v telesu.
 
Na tečaju Čakra joge bomo spoznali sistem čaker ter njihov vpliv na zdravje in delovanje vitalnih telesnih organov, misli in čustev. Naučili se bomo uporabljati različne jogijske tehnike za izboljšanje pretoka energije v čakrah. S povečanjem prane oziroma energije, se naše telo avtomatično odzove z zdravim in uravnovešenim delovanjem tako na fizični kot tudi psihični in čustveni ravni. Rezultat pa je mir in zadovoljstvo.
 
 
Tečaj Čakra joge vodi certificirana učiteljica joge in ajurvedska marma terapevtka Saša Miklič in traja od oktobra do junija 2020 v Anandajoga centru na Viču in Fužinah.
 

Živčni sistem (Motor Homunkulus)

Živčni sistem razporedi možgansko moč po potrebi. Deli telesa, ki zahtevajo visoko zavedno spretnost zaposlujejo večji del možganov in imajo več krogotokov in večje število nevronov na posamezno mišično skupino. Roke in jezik so glavnih primeri takih telesnih področij. Hrbtne mišice, kot na primer ledvene in zadnjične mišice zaposlujejo veliko manjši del možganov.

Znanstveniki so kartirali področja človeških možganov, ki so aktivna pri delovanju določenih delov telesa in ustvarili t. i.  načrt Homunkulusa - majhnega človeka.  Ta slika je izdelana na podlagi delovanja motoričnega sistema v človeku. Podobno so izdelali tudi za delovanje senzoričnega sistema.

Preučevanje homunkulusa nam pokaže, da je količina možganske energije potrebne za delovanje palca na roki večja od količine energije potrebne za delovanje celotnega medeničnega obroča. Možgani so dinamični in prilagodljivi. Neprestano se tvorijo nove in nove živčne povezave, da zadovoljijo številne zahteve. To dejstvo je osnova za prebujanje mišic in jasnovidnosti v jogi. Z izvajanjem in razvijanjem jogijskih praks postaja telo vedno bolj odporno in prilagodljivo, naša zavest pa raste in se širi. 

 čakra joga

 

Učinke jogijskih praks med in po izvajanju so natančno raziskovali znanstveniki in zdravniki po vsem svetu. Njihovi rezultati kažejo na to, da so asane, pranajame, mudre in bande močan način za obnavljanje in vzdrževanje fizičnega in mentalnega zdravja.

 
 TERMINI JOGE:                                                                                                                          
 
 • ČAKRA JOGA (VIČ) - torek ob 18h
 • AJURVEDSKA JOGA (VIČ) - torek ob 19.30
 • ČAKRA JOGA (FUŽINE) - četrtek ob 18.30
 

Začnemo tako, da se sede na tleh umirimo, nato delamo različne asane oziroma jogijske vaje, s katerimi razrahljamo telo, izboljšamo pretok energije v telesu in osvežimo možgane.  Temu sledi joga nidra - sproščanje v ležečem položaju z zavedanjem posameznih delov telesa. Med sproščanjem zavestno potujemo po posameznih delih svojega telesa in se globinsko sprostimo.  Nato izvajamo pranajamo za čiščenje in širjenje diha. S tehnikami dihanja umirimo in osredotočimo um, izboljšamo spomin in koncentracijo. Na koncu se usedemo v meditacijo in doživimo stik s seboj, brez napora ali strahu. Srečamo tistega pravega sebe, ki je dovršen, čist in popoln. Po vadbi se počutimo poživljeni in polni energije.

 
Ajurveda je starodavna naravna modrost, ki nas uči kako živeti v harmonji z naravnmi zakoni in z njihovo pomočjo obdržati zdravje tako na fizičnem kot tudi na psihičnem, čustvenem in duhovnem nivoju. Joga se je razvila kot samopomoč, kot orodje, s katerim človek ohranja in vzdržuje zdravje in ravnovesje na vseh nivojih. Joga postavlja ajurvedo v prakso.
Z vključevanjem principov ajurvede v prakso joge lažje prepoznamo ovire v pretoku energije v svojem telesu in pridobimo znanje, s katerim vzdržujemo zdravje telesa, uma in duha. Pridobimo moč, da prepoznamo in uresničujemo svoj notranji potencial.

 

 

Starejša obvestila:

 

 

108x Pozdrav Soncu v sredo, 30.8. ob 19h!

Vabimo vas, da skupaj pozdravimo bližajoči jesenski čas z dinamično meditacijo
Pozdrav Soncu, ki jo bomo izvedli 108x v sredo, 30.8. ob 19h!

pozdra soncu

Lokacija: Anandajoga center, Trpinčeva 71, Lj - FužineTa močna izkušnja je namenjena razstrupljanju telesa na fizični in psihični ravni. Stimulira in uravnoveša vse telesne sisteme, tako endokrini, cirkulacijski, dihalni in prebavni sistem. Njen vpliv na epifizo in hipotalamus pomaga preprečiti degeneracijo in kalcifikacijo epifize. Sinhroniziranje diha s fizičnimi gibi zagotavlja globoko in ritmično dihanje. Iz pljuč odstranjuje ogljikov dioksid in ga nadomesti s svežim kisikom, ki oskrbi možgane s svežo krvjo in povečuje mentalno jasnost.


Pozdrav Soncu vnaša moč v telo, gradi močno voljo in sprosti um.

Pozdrav Soncu bomo naredili 108 krat, kar pomeni 54 ciklusov, vsak v svojemu ritmu.

Zakaj izvajamo Pozdrav Soncu ravno 108 krat?  V jogijski filozofiji je število 108 sveto in ima več pomenov. V budizmu predstavlja to število 108 različnih človeških strasti, 108 želja in 108 človeških zablod oziroma nevednosti.
Za vodilo bomo uporabili japa malo, ki je verižica s 108 kroglicami in se uporablja za štetje manter, napevov ali molitev.
Po koncu prakse se boste počutili telesno in psihično bolj prožni, bolj disciplinirani in bolj osredotočeni.

Celotna praksa s sproščanjem traja približno dve uri. Cena je 8 evrov.
Začnemo ob 19.00 uri zato pridite 15 minut prej za pripravo.

Meditacijo vodita izkušeni inštruktorici joge Saša Miklič in Grozda Hartman.

Praksa 108 Pozdrav Soncu je način, da si dokažete da zmorete več in uresničite svoje cilje!

Dodatne informacije in obvezna prijava:


SAŠA MIKLIČ 041 928-327

www.anandajoga.si

Samospoštovanje je jedro samozdravljenja.


Zaradi povezanosti med umom in telesom je naš občutek samospoštovanja hkrati tudi občutek samospoštovanja naših celic. Razlog vidi ajurveda v tem, da je vsaka celica center inteligence in zavesti. Vsaka celica nosi za svoj obstoj občutek o sebi. Ravno občutek o sebi v celici je tisti, ki ohranja velikost in obliko celice. Samospoštovanje, samozavest in dobro mnenje o samem sebi spodbujajo celično inteligenco, ki je nujna za ustrezno celično delovanje in odpornost.

Pomanjkanje samozavesti in ljubezni do sebe je škodljivo. Samospoštovanje je tisto, ki krepi naše celice in vse aspekte našega telesa.  (Ayurveda, dr. Vasant Lad)


Z vadbo joge se učimo prisluhniti svojemu telesu in se učiti spoštovati sebe.

 

Ajurvedsko svetovanje in marma masaža - individualno naročanje

 • INDIVIDUALNA VADBA JOGE - Namenjena je osebam, ki se ne morejo udeležiti rednih vadb joge ali imajo kakršnekoli zdravstvene omejitve in potrebujejo individualno obravnavo! 

Joga je način življenja, ki celostno deluje na človeka. Vpliva na njegovo fizično in energetsko telo, na um, čustva in notranjo inteligenco. Odpravlja stres in spodbuja optimalno zdravje. Človek z redno vadbo joge razvije višjo kvaliteto odnosov z ljudmi in dosega najboljše rezulte na vseh področjih življenja. Pridobi izkušnjo miru in harmonije ter spozna svojo duhovno vrednost. 

Večinoma poznamo jogo po asanah (telesnih položajih), pranajami (tehniki dihanja), sproščanju, meditaciji ipd. Vendar je joga veliko več kot le to.

Pravzaprav je nemogoče, da res vemo kaj je joga in kaj so višji cilje joge brez osebnih izkušenj. Učitelj lahko le nakaže smer, v katero nas pot joge pelje, kajti njen cilj lahko izkusimo le sami. To lahko primerjamo z zemljevidom, na katerem je označena, začrtana pot, ki nas pripelje do kraja, kamor želimo priti. Na zemljevidu lahko tudi vidimo, kakšna je ta pot - strma, položna, široka, gozda ipd. Vendar je za resnično izkušnjo, poznavanje poti in kraja, kamor želimo priti pomembno, da se sami odpravimo po njej in sami pridemo do določenega mesta in ga spoznamo. To moramo storiti sami. Enako je z jogo. Knjige ali duhovni učitelji lahko pokažejo pot, kažipote do cilja, nam dajo pojasnila o višjih ciljih joge, ampak da resnično spoznamo jogo, moramo pot prehoditi sami. In to je bistvo joge - ni opisov, niti teorije, niti domnev, so le neposredne osebne izkušnje.

Joga je idealna za vsakogar, ki želi razrahljati telo, sprostiti napetosti, umiriti um in povečati življenjsko silo. Vadba traja uro in pol. Program je sestavljen tako, da se najprej sede na tleh umirimo, nato delamo različne asane, s katerimi razrahljamo telo in zboljšamo pretok energije v telesu, nato sledi sproščanje z zavedanjem posameznih delov telesa za osredotočanje uma. Na koncu izvajamo še pranajamo za čiščenje in širjenje diha. Po vadbi se počutite poživljeni in polni energije.

Joga je preventivni način za vzdrževanje zdravja in je del ajurvede.

Verjetno je marsikdo že spoznal, da se čas vrti veliko hitreje kot nekoč, saj smo v preteklosti imeli na voljo več časa - zjutraj smo vstali spočiti, čez dan mirno postorili to in ono, ter zvečer odšli pravočasno v posteljo.
Zdi se, da takih dni ni več. Zjutraj skočimo iz postelje in že je poldne in mnogi se sprašujemo, kam je odšel dan.
Zvečer ugotavljamo, da nismo naredili vsega tistega, kar smo načrtovali, časa za zamujeno pa ni več. Sprašujemo se, kako ustaviti kolesje in vsaj za trenutek najti čas, ko je vse mirno in kot je treba...
Skrivnost je v tem, da najdemo zavetje znotraj sebe, v svojem srcu. Srčni prostor je mesto, kjer je vse mirno in varno. Tu ni potrebno storiti nič in je vse dobro tako, kot je. Le v srcu lahko čutimo harmonijo, ki nam da moč, da  smo...
Joga je način za vzpostavitev ravnovesja, harmonije in miru. Trenutek, ko se ustavi čas.
Najprej z jogijskimi vajami in zavedanim dihom razrahljamo telo in osvežimo možgane. Med sproščanjem zavestno potujemo po posameznih delih svojega telesa in se globinsko sprostimo. Nato se usedemo v meditacijo in doživimo stik s seboj, brez napora ali strahu. Srečamo tistega pravega sebe, ki je dovršen, čist in popoln...